Hawarden Road

download case study

Re-capturing the imagination of the family, Hawarden is a playful take on the contemporary rear extension to a family home.

Building upon our interest in alternative cladding materials & ceramic tiles at our Altrincham Fan Zone. Our latest house extension project in Altrincham uses two tones of ceramic tiles to separate functions internally.

Take a look at our video below for a close up of the facade.

  • Unlocking the existing property for a fast growing family and reconnecting it back to the garden were two critical drivers, which were identified on our initial site visit.

    A feature bay window seat creates a tranquil place to sit and read, overlooking the garden. Whilst a protruding canopy provides much needed shelter and solar shading to the kitchen.

    The project also includes the re-configuration of the existing entrance to create a welcoming entrance to the house and tiling the front and rear of the house together.

  • Proposed re-configuration of the main entrance to the property.

  • "Using ceramic tiles on the facade, we are able to capture the sunlight  in different ways to create a dynamic yet low maintenance facade."
    Sarah Jin - Architectural Assistant, Define

Project information

Client:
Private Client

Location:
Altrincham, Cheshire

Sectors:
Private Residential

Services:
Architecture, Project Management

Status:
Planning

Project Team:
Gavin Watts
Sarah Jin



More Projects

  • Farmstead House

    A contemporary family home situated within the Metropolitan Greenbelt.

    The Lodge

    A self-build approach for a annex to an existing family home.