190210_Rear View.jpg

BOWNESS AVENUE

 

TYPE: PRIVATE RESIDENTIAL

LOCATION: MANCHESTER, UK

STATUS: PLANNING

VALUE: £60K

 

Situated in a sought after Conservation Area, Bowness Avenue is a refurbishment project to an existing family home.

The proposal includes a new rear extension to the existing property, which re-configures the kitchen/ living spaces on ground level. With its sensitive location, the design has been carefully considered to be sensitive yet bold in its design approach.

The brickwork mass intends to sit harmoniously with the existing property, whilst a large ‘cut-out’ box sits within, creating a focal point to the rear of the property which reconnects the new. family space to the garden.

In addition the revised layout inserts a new utility/ WC ‘pod’ into the ground floor layout of the plan.

The celebration of materials, light and space are key drivers behind the design.

Work is due to start on site in March 2019.